İçindekiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), Nedir, Nasıl Yapılır?

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu).Günümüzde gelişen Pazar hacimleri ile birlikte rekabet hem klasik pazarlarda hem de dijital ortamlarda oldukça artmıştır. Son yıllarda işlerini geliştirmek isteyen tüm işlemeler web sitelerinin trafiklerini arttırmak istemektedirler. Bu bilgiden hareketle pek çok site sahibi, web sitelerini kurduktan sonra ziyaretçi akınına uğrayacağını ve yakında Google’da ana arama terimlerinde sıralanmaya başlayacaklarını düşünüyor.

Ne yazık ki, bu gerçeklerden daha fazla olamazdı. Bir web sitesinin ne kadar iyi çalıştığını etkileyen birçok faktör vardır ve bir web sitesine sahip olmak işin yalnızca yarısıdır. Web sitenizin Google’da iyi sıralanması için, onu uygun şekilde optimize etmeniz gerekecek.

SEO Açılımı Nedir?

SEO dilimize arama motoru optimizasyonu işleminin İngilizce karşılığı olan Search Engine Optimization’un kısaltması olarak gelmiştir. Arama motoru optimistleri genel olarak bir web sitesini trafik yönünden geliştirerek çok daha fazla kişiyi web sitesine çekmeyi hedeflemektedir.

SEO Nedir?

Arama motoru optimizasyonu (SEO), sitenizin görünürlüğünü ve arama motorları aracılığıyla sitenize gelen trafiğin kalitesini artırmak için yapılan çalışmaların yapıldığı süreçtir. 

SEO karmaşık bir süreçtir ve belirli bir web sitesi için bir SEO kampanyası oluşturmaya giden birçok şey vardır. Web sitesi optimizasyonu çalışmaları, site içi SEO olarak adlandırılan web sitesinin kendisinde gerçekleşebileceği gibi, siteye geri bağlantı gibi sayfa dışı unsurlar da gerçekleştirilebilir.

Tüm web siteleri farklıdır ve bu nedenle farklı SEO seviyeleri gerektirir. Bir SEO uzmanı, herhangi bir SEO çalışması yapmadan önce genellikle bir web sitesinin ayrıntılı denetimini gerçekleştirir. Site içi SEO unsurlarını denetlemek isteyen bir uzman; meta başlıklar ve açıklamalar, içerik, resim optimizasyonu, sayfa yükleme hızı ve o web sitesine özgü diğer hususlar gibi sayfa içi öğeler gibi çeşitli şeylere bakacaktır.

Site içi optimizasyonun tüm gerekliliklerini tamamlayan bir SEO uzmanı bu aşamadan sonra dış SEO adımına geçerek farklı web sitelerinden yapılan geri bağlantı profilini kontrol etmek için web sitesinde bir geri bağlantı denetimi yapmaya karar verebilir.  Günümüzde SEO kavramı genellikle Backlink olarak bilinen geri bağlantıdan ibaret olarak bilinmektedir. Bilinenin aksine SEO hizmetleri kapsamlı bir süreçtir.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

SEO Çalışması Nedir?

SEO olarak bilinen arama motoru optimizasyonu ile birlikte günümüzde aktif bir şekilde dijital hizmet veren firmalar başta olmak üzere tüm firmalar kolay bir şekilde hizmetlerinin sayılarını arttırabilirler. Her türlü işletmenin birbirinden bağımsız ve farklı stratejilerden kurgulanmış bir süreç bulunmaktadır.  Bu nedenle SEO süreçleri birbirinden farklılaşmaktadır. Bir SEO uzmanı, herhangi bir SEO çalışması yapmadan önce genellikle bir web sitesinin ayrıntılı denetimini gerçekleştirir. SEO çalışmaları ile birlikte sizlerde web sitenizin trafiğini oldukça fazla ücretsiz bir şekilde arttırabilirsiniz.

Black Hat SEO Nedir?

Siyah şapka SEO, arama motoru sıralamalarını yapay olarak artırmak için SEO tekniklerinin kullanılmasını ifade eder. Yani siyah şapka SEO ve beyaz şapka SEO arasındaki fark, web sitenizi öne çıkarmak için arama motorunun yönergelerini takip edip etmemenizdir.

Black Hat SEO’ya bir örnek, özellikle ana sayfa olarak ayarlanmış, spam anahtar kelime içeren ve okuyuculara değer katmaktan çok yalnızca arama motorlarına yönelik içeriklerdir.

Aslında siyah şapka SEO taktiklerini kullanmak; müşteriniz olmaya ikna etmeye çalıştığınız kişilere haksızlık etmek ve rakiplerinize karşı dürüst olmamak demektir. Çünkü dürüst teknoloji ile diğer rakipleri geride bırakmak, mükemmel bir müşteri hizmeti sunmayı ve arama motorlarının kurallarına göre oynamayı gerektirir. Ancak bazıları için bu, Black Hat SEO ile sonuç elde etmekten daha yavaş ve daha sinir bozucu bir süreci riske atmak anlamına gelebilir. Bir web sitesinin en başta hangi kriterleri karşılaması gerektiğini belirleyen arama motoru algoritmaları, arama sonuçlarının manipüle edilmesiyle mücadele etmek için düzenli olarak güncellenirken, siyah şapka SEO müdavimleri yönergeleri ihlal etmekten ve sistem açıklarından yararlanmaktan çekinmezler. Ancak bu, işletmenin en büyük gelir kaynağını kaybetmesine neden olabilecek çok riskli bir seçimdir!

Black Hat Seo tarafından kullanılan teknikler, Google yönergelerinden gizleme (gizleme), kapı aralığı (açılış sayfaları) ve kazımadır (yinelenen içerik).

Arama motoru kurallarını bilerek ihlal eden siyah şapka SEO tekniklerini kullanan web siteleri, arama motorları tarafından cezalandırılabilir. Google tarafından uygulanan yaptırımlar; daha düşük sıralamalar, daha düşük PageRank puanları, daha düşük organik arama trafiği, yeni içerik ve yayınların kısıtlanmış hedeflemesi. Ek olarak, Black Hat SEO kullanılarak daha üst sıralarda yer alan sayfalar, yinelenen anahtar kelimeler ve alakasız veya yetersiz içerik nedeniyle yüksek hemen çıkma oranları yaşayabilir. Bu nedenle, siyah şapka SEO kullanarak müşterilere karşı güvenilir eylemler geliştirmek imkansızdır.

Siyah şapka SEO teknikleri kısa vadede istenen sonuçları üretse bile, bu etkiler arama motorları tarafından keşfedildikten sonra kaybolacaktır.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

SEO Çalışması Neden Gereklidir? Neden Önemlidir?

Günümüzde var olan reklam programları ile birlikte web siteleri belirli ücretler karşılığında her tıklama başına ücret ödeyerek kolay bir şekilde en üst sıralara yerleşebilmektedir. Bu yerleşimler ücretli ve geçici olarak tabir edilmektedir. Organik sıralamalar ile birlikte kullanıcılar ücretsiz bir şekilde listelerin en başlarında gelerek müşterilerine kolay bir şekilde hizmet verebilmektedirler. SEO çalışmaları genel olarak:

  • Organik trafikleri arttırır ve devamlılık sağlar,
  • İstenen anahtar kelimelerde en üstte çıkılmasını sağlar,
  • Sitenizde olan etkileşimleri arttır,
  • Reklam için yapılan harcamaların aksine ücretsiz trafik sağlar,
  • Kurumsal bir imaj yaratarak marka bilinirliğin artmasını sağlar,
  • Belirlenen hedef kitlenize doğrudan hitap etmenize olanak sağlar,

Google arama motoru web siteniz için yapmış olduğunuz SEO çalışmalarına oldukça fazla önem vermektedir. Ziyaretçilerini yararlı ve özgün içeriklerle buluşturmak isteyen Google günümüzde web sitelerinin sıralanması için takribi olarak 200 farklı kritere göz atmaktadır. Bu sebepten ötürü tüm bu sıralamalara dikkat etmek gerekmektedir. Alanında uzman bir SEO uzmanı ile birlikte tüm kriterlere kolay bir şekilde hâkim olunabilmektedir.

SEO İşinizi Nasıl Geliştirir?

SEO kelimesiyle yeni karşılaşan işletme sahipleri bu özellik ile işlerimi nasıl geliştirebilirim sorularını sıklıkla sorgulamaktadır. SEO, sitenizin Google, Bing, Yahoo vb. arama motorlarında daha üst sıralarda yer alması için optimize edilmesi işlemidir. Amacınız, müşteriniz olabilecek arama yapanların önüne geçmektir. Görünürlüğünüzü en üst düzeye çıkarmak için işletmenizin Google Haritalar, organik, Öne Çıkan Snippet’ler, resimler ve videolar ve daha fazlası gibi farklı arama sonuçları türlerinde de görünmesi önemlidir .

İşletme SEO’su, muhtemelen özel bir SEO ekibiniz olmadığı veya arama alanındaki en son gelişmelerden haberdar olmak için çok fazla zamanınız olmadığı için benzersiz bir şekilde zordur. Yalnızca diğer küçük işletmelerle değil, aynı zamanda yayıncılarla, büyük markalarla ve arama sonuçlarında görünen diğer her türlü bilgi kaynağıyla rekabet ediyorsunuz. Sizlerde yukarıda sayılan özelliklerden bir veya birkaçına sahipseniz bizleri tercih ederek en kısa sürede rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz

SEO Çalışmaları Nelerdir?

SEO çalışmaları olarak bilinen sıralamalar öncelikle içeriğimizin ilk kısımlarında da bahsettiğimiz gibi ortalama 200 farklı başlıkla listelenen içerikleri göz önüne almaktadır. Bu sebepten ötürü günümüz SEO uzmanları belirli periyotlarla hizmet verdikleri web sitelerine bu kriterlerin ne kadarını karşıladıklarını ölçümleyerek gerekli müdahaleleri yapmaktadır. SEO çalışmaları içerisinde arama motorlarına yönelik olarak üretilmiş veri yerleşimli makaleler, rakiplerin analiz edilmesi, iç ve dış linklerin verilmesi, anahtar kelime yerleşimleri gibi adımlar bulunmaktadır.

SEO Uyumlu Makale Nedir?

SEO uyumlu olarak tabir edilen makale türleri ziyaretçiler ve arama motorlarına yönelik olarak üretilmiş içerikler olarak tanımlanabilmektedir. Yüksek kalitede yazılmış SEO uyumlu makaleler genel olarak hem kullanıcılar için hem de arama motorları için en iyi şekilde üretilmektedir. Arama motorları günümüzde taklit ve benzetme ile birlikte üretilmiş olan içeriklerin ayrımını yapabilmektedir. Web sitelerinin Google üzerinde sıralama işlemlerinde genel olarak özgünlük kalite kontrolü yapılmaktadır. Uzman kişiler tarafından yazılmış olan içerikler en kısa sürede arama motorları tarafından ödüllendirilerek web sitesine trafik yaratmaktadır.

 

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

Rakip Analizi Nedir?

SEO rakip analizi kendi web siteniz ile sektörde var olan ortak anahtar kelimeleri içeren web siteleri ile yaptığınız karşılaştırmalardır. Rakip analizinin en önemli noktası, rakiplerinizi tüm yönleriyle tam olarak anlamanız gerektiğidir. Tanınmış bir rakip de size ne yapacağınızı söyleyecek ve kendi hamlelerini tahmin edecektir. SEO Rakip Analizi, rakipleriniz hakkında tüm bilgileri elde edebileceğiniz bir süreçtir. Bu rakipler için hangi SEO stratejilerinin işe yaradığını bilmek, stratejiniz için de etkili veriler sağlayacaktır. Alanlarınız aynı olduğu için elbette onlara yarayan stratejiler sizde de aynı başarıyı gösterecektir. İyi yapılmış bir rakip SEO analizi, alanınızdaki SEO hakkında size beklenmedik bilgiler bile verebilir. Aslında, SEO rakip analizi planın bir parçası olarak görülmemelidir. Aynı zamanda ufuk açıcı bir süreç olarak da görülmelidir.

Rakip Analizi Nasıl Yapılır?

SEO rakip analizi süreci markaya veya sektöre göre değişiklik gösterebilir. Niş kitleniz, genel hedef müşterileriniz ve tüm iş hedefleriniz, rakip SEO analizi sürecinde belirleyici faktörlerdir. Tüm markalar ve web siteleri için geçerli olan iyi bir analize sahip olmanın birkaç önemli adımı vardır. Yazımızın devamında bu önemli adımları da dahil ederek temel bir plan oluşturabileceğiniz bir tarif vermeyi amaçlıyoruz. Bunları adım adım kılavuzlar olarak düşünmek yerine, ipuçları ve püf noktaları olarak düşünebilir ve bölgenizde ihtiyaç duydukça kullanabilirsiniz. Elbette bu ipuçlarını kullanmaya başlamadan önce rakibinizin kim olduğunu anlamalı ve kabul etmelisiniz. SEO söz konusu olduğunda, rakipler farklı alanlardan veya beklemediğiniz yerlerden gelebilir. Bu durumda, rakip SEO analizi işleri zorlaştırabilir. En basit ifadeyle; hedeflediğiniz anahtar kelimelerle ilgili web siteleri hangi sektör olursa olsun ana rakiplerinizden biridir. Örneğin sağlıklı beslenme ve diyetetik alanında hizmet veriyorsunuz. Sağlığınız, olası sağlık sorunlarınız ve ideal beslenmeniz hakkında yazılar yazabileceğiniz bir blogunuz olabilir. Anahtar kelimeleriniz, beklediğiniz gibi yalnızca diğer sağlık ve beslenme hizmeti markalarından veya kişilerden gelmeyecek. Sağlık dergileri, sağlık bölümleri olan haber siteleri veya yaşam tarzı dergileri gibi sitelerin alakasız olduğunu düşünseniz bile ana rakipleriniz olduğunun farkına varırsınız.

Link İnşası Nasıl Yapılır?

Link inşası ve site içi linkleme olarak bilinen işlem web sitenizin sayfaları arasında birbirine yapılabilen geçişler olarak tanımlanabilmektedir. Yapılan bu işlem sayesinde arama motorları tarafından çok daha kolay bir şekilde indekslenebilen web siteleri Seo çalışmaları açısından yüksek uyum göstermektedir. Sitenizi ziyaret eden arama motoru örümceklerini sayfalarınızı ziyaret ettiğinde sayfa üzerinde var olan linkler aracılığıyla sistenizi derinlemesine taramaktadır. Bu sebepten ötürü site içi linkleme Seo çalışmaları açısından oldukça önemli bir başlıktır.

Tüm bu bilgilerin yanı sıra link inşası ve site içi linkleme işlemleri ile birlikte web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların sitenizin sayfalarını çok daha rahat bir şekilde gezebildiği bilinmektedir. Bir konu hakkında bilgi almak için sitenizi ziyaret eden kullanıcılar sitenizde gezinti yaparak yüksek değere sahip içerik olarak sitenizin işaretlenmesine yardımcı olmaktadır. Arama motoru optimizasyonu web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların geri dönüşlerine büyük önemde değer vermektedir.

Link İnşası Nedir ve Nasıl Yapılır?

Link İnşası, kullanıcıları İnternet’teki sayfalar arasında yönlendirme yöntemidir. Link inşası sitemizdeki sayfaların önemine göre tasarlanmalıdır. Bu yapı web sitenizin omurgasını oluşturduğundan, sıralamalarınızı yükselterek otorite oluşturabilir ve organik trafiği artırabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi istasyon içi bağlantılar belirli bir hiyerarşik düzende yürütülmelidir.

Kullanıcıların ürünün potansiyelini keşfetmesine yardımcı olmak için, tüm sayfalara kolayca erişilebildiğinden, e-Ticaret web sitenizde en fazla bağlantıya sahip sayfanın ana sayfasına, ardından kategori sayfalarına sahip olması önerilir.

Arama motoru botlarının uzun vadeli sıralama algoritmalarında 360 derece kaliteli, alaka düzeyi yüksek ve benzersiz web sitelerine öncelik verdiği bilinmektedir. Site içi linkleme işlemlerinin nasıl yapıldığı ile alakalı bilgilere içeriğimiz boyunca yer verdik. Link inşası işlemlerinde ziyaretçilere sayfa ile alakalı linklerin verilmesi oldukça önemlidir.

Örnek olarak “İzmir Seo Ofisi” ile alakalı bir içerikten İzmir Seo Ajansı ile alakalı bir içeriğe link vermekte oldukça yararlıdır. Yapılan bu çalışmalar Seo uzmanı olarak görev yapan kişiler tarafından oldukça fazla tavsiye edilmektedir.

Çalışma Yapılacak Anahtar Kelimeler Nasıl Belirlenir?

Hedef anahtar kelime veya anahtar kelime öbeği, okuyucuya 2-4 kelime (içerik gerektiriyorsa daha fazla) veya cümle vererek makalenin ana konusu olmalıdır. Düzenlediğiniz site için SEO stratejisine dahil etmek üzere bir makalede birden fazla anahtar kelime veya anahtar kelime öbeği seçebilirsiniz. Her makalenin hedeflemesinde lokomotif bir anahtar kelime veya anahtar kelime öbeği belirtmeden çoklu seçim ile çalışırsanız, arama sonuçlarındaki sıralamanıza katkı sağlayabilir. Bu yöne saptığınızda, üzerinde durulacak birden çok seçenek olduğu için makalenin katkısını sabote etmiş olursunuz. Bu, amacınız makalenizin arama sonuçlarında öne çıkmasını sağlamak değilse, ancak arama sonuçlarında erişilebilir olması için tek bir hedef anahtar kelime veya anahtar kelime öbeği seçmelisiniz.

Anahtar Kelimenin Önemi Nedir?

Sitenizde var olan bir sayfanın arama motoru tarafından üst sıralara gelmesi için gerekli birçok farklı kriter bulunmaktadır. Sitenizde oluşturduğunuz anahtar kelimelerin önemi oldukça yüksektir. Ziyaretçileriniz sizleri bu anahtar kelime ile ararlar ve web sitenize giriş yaparlar. Sayfalarınızı ziyaret eden kullanıcılar doğrudan içerikleriniz ile muhatap olacağından içeriklerinizin ilk giriş paragrafı oldukça önemlidir. İzmir SEO ajansı olarak bizler sadece site trafiğinizi arttırmakla kalmıyor aynı zamanda sayfa içi oturum sürelerinizin artışı için de çalışmalar sağlıyoruz.  Başta verdiğiniz bilgilerle bitirirseniz, başlığın merakı okuyucuyu sayfanıza getirir, o zaman yazının geri kalanı değersiz olur. Arama motoru botları, okuyucuların sayfalarınızda ne kadar zaman geçirdiklerini ve kaç sayfayı ziyaret ettiklerini izler. Bu veriler makalenizi değerlendirmede önemli bir nokta olduğundan, kullanıcının dikkatini çekmek için makalenizin başında ilgili bilgilerle yedeklemelisiniz. Web sitesi stratejinizi desteklemek için ikincil anahtar kelimeleri ve anahtar kelime öbeklerini hedef anahtar kelimeleriniz lehine bu şekilde değerlendirirsiniz.

Arama sonuçlarında üst sıralara çıkmak için hazırladığınız makaleler okuyucularınız için yeterince ilgi çekici olmayabilir. Onların görüş ve fikirlerini almak için alacağınız geri bildirimleri dikkate almalı ve daha iyi yazarlardan destek alarak yazınızı geliştirmelisiniz. Kullanacağınız araçların yanı sıra yazılarınız için en iyi anahtar kelimeleri seçebilmeniz için dikkat etmeniz gereken noktaları da vaka bazında paylaşacağız. Paylaşacağımız temel adımlar farklı durumlarda genişletilebilir veya geliştirilebilir.

Güçlü anahtar kelime öbeği seçimleri ve ilgi çekici başlıklar olmadan makalelerinizin SEO çalışmalarına pek katkı sağlamayacağını unutmamalısınız. Doğru anahtar kelimeler araştırma yoluyla öğrenilir ve makalenizin akıcılığını sürdürmek ve arama sonuçlarındaki kullanılabilirliğini artırmak için öğrenme süreci makale tamamlanana kadar devam edebilir. Yayınladığınız makalelerin nihai amacı arama motorlarını memnun etmek değil, okuyucularınızı memnun etmektir. Optimizasyon için yapacağınız düzenlemeler yazınızı geliştirmek ve okuyucular için daha erişilebilir hale getirmek içindir.

 

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

SEO Uzmanı Neler Yapar?

SEO uzmanları bir projeye başlarken, araştırılacak sitenin Google’daki sıralamasını analiz ederek işe başlar ve iyileştirme için stratejiler geliştirir. Kullandığı özel SEO araçları ve yazılımları ile o siteler için sıralamaları takip etmeye başlarlar. Bu süreç içerisinde rakip analizi yapar ve üst sıralarda yer alan rakiplerin stratejilerini ve içeriklerini anlamaya çalışır. Bu aşamalarda Google Search Console ve Google Analytics platformlarının gerekli kurulumunu ve takibini sağlar. Ayrıca ilgili siteleri izlemek için Ahrefs, SemRush gibi uygulamaları etkin bir şekilde kullanırlar. Hizmet verdiği Web sitesinde teknik bir inceleme yapar ve düzeltmeler için plan yaparlar. Profesyonel bir SEO uzmanı, bir web sitesinin SEO uyumlu olması için gerekli bileşenler hakkında eksiksiz teknik bilgiye sahip olmalıdır. Bir SEO danışmanı ayrıca bir web sitesindeki içeriği parça parça gözden geçirir ve mevcut içeriği iyileştirmek ve yeni içerik oluşturmak için stratejiler belirler.  SEO araştırması söz konusu olduğunda içerik çok değerlidir. Google için kullanıcı memnuniyetinin sağlanmasındaki ana faktör kaliteli, ilgi çekici ve özgün içeriktir. Bu yüzden bir SEO uzmanı çalışmaya başladığı ve en iyi içeriği üretmeye başladığı andan itibaren içerik konusunda oldukça hassastır. Bu aşamalarda mevcut sitenin tüm içeriği özenle işlenir yayınlanmış olan içeriklerde yazım veya ifade hataları düzeltilir. Daha kısa yazılmış olan içerik uzatılır- tek bir içerik oluşturmak veya silmek için birleştirilir. Google Analytics aracı sayesinde ilgi çekici olmayan içeriği tespit eder ve bunu web sitesinden kaldırır veya iyileştirip yeniden izler.

SEO uzmanları proje üzerinde çalıştıkları sürece yeni özgün, kaliteli ve ilgi çekici içeriğin oluşturulmasını ve düzenli olarak yayınlanmasını sağlayacaktır. Bu yeni içerik, bir web sitesinin arama motorlarında yükselmesi için çok önemli bir unsurdur. Site altyapısı ile ilgili çalışmalar, gerekli ve sağlıklı işlevsellik sağlanana kadar devam edecektir. SEO uzmanları, bu tür altyapı çalışmalarını kendileri gerçekleştirebileceği gibi, talep edilmesi durumunda site tasarımcılarına veya yöneticilerine detaylı raporlar da sunabilmektedir. Alanında uzman bir şekilde hizmet veren uzmanlar web sitelerinde var olan güvenlik SSL sertifikalarının önemine yakından hâkim olduğundan en kaliteli hosting – ssl uyumunun sağlanmasını sağlamaktadır. Tüm bu bilgilerin yanı sıra uzman SEO olarak hizmet veren kişiler grafik tasarım uzmanları ile birlikte uyumlu bir şekilde çalıştıkları için site üzerinde var olan grafiklerin de en iyi şekilde tasarlanmasında etkili olacaktır.

Sizlerde web siteniz ile alakalı sorunların çözülmesi ve takibin yapılması için İzmir SEO Ajansı ile birlikte çalışabilirsiniz. Tarafımızdan alacağınız hizmetin tamamında kapsamlı ve detaylı bir şekilde raporlaması yapılır. Bu sayede web sitenizin tüm süreçlerine hâkim olursunuz ve aklınıza takılan tüm detaylar şeffaf bir şekilde yanıtlanır.

 

SEO Eklentileri Nelerdir?

Bir üst paragrafta da bahsettiğimiz üzere SEO eklentileri günümüzde sürekli olarak kullanılan aracı yazılımlar olarak bilinmektedir. Bu programlar aktif lisans hizmeti ile birlikte çalışmakta olup, aylık kullanıcı başına yenilenmektedir. Aşağıda var olan başlıklardan sizlerde SEO eklentileri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ahrefs: Bu program kullanım bakımından genellikle dış SEO süreçlerinde oldukça başarılı işler yapmaktadır. Bir sitenin dış SEO sürecinin yönetiminde doğrudan etkili olan program İzmir SEO ofisi tarafından profesyonel bir şekilde kullanılmaktadır.

Semrush: Bu program kullanım bakımından hem iç hem de dış SEO süreçlerini aynı anda yönetilmesi için tercih edilmektedir. Tüm bu bilgilerin yanı sıra programın içerisinde var olan bölgesel SEO, sosyal medya SEO gibi eklentileri ile birlikte oldukça kullanışlı bir hale gelmektedir.

Screaming Frog: Bu program bilgisayar ortamında kullanılmakta olup tamamen iç SEO süreçlerinin takip edilmesi için kullanılmaktadır. Screaming frog programı ile birlikte bir sitenin uçtan uca tüm sitelerini analiz edebilir ve eksiklerini tespit edebilirsiniz.

Sektör içerisinde web sitelerinin farklı bölümlerini analiz etmek için pek çok aracı program bulunmaktadır. Alanında uzman kişiler genellikle birden fazla program ile çalışarak sitelerin tüm yönlerini detaylı bir şekilde analiz etmektedir.

Site İçi Optimizasyon Nedir?

Site içi SEO hizmetleri adından da anlaşılacağı üzere web sitenizin içerisinde bulunan sayfaların optimize edilmesi, düzenlenmesi SEO kriterlerine uygun bir hale getirilmesi işlemidir. Bu bilgiden hareketle alanında uzman SEO hizmeti veren firmalar çalışmalara site içerisinde var olan eksikliklerin giderilmesini sağlayacaktır. Bu eksiklikler genellikle Sayfa açıklamaları, başlıkları, iç linklemeler gibi standartları içermektedir.

Site Dışı Optimizasyon Nedir?

Site dışı optimizasyon, Web sitenize harici web sitelerinden geri bağlantı verilmesi, web sitenizin arama motorlarına önerilmesi anlamına gelir ve marka değerinizi artırır. Arama motorları, geri bağlantıların değerine, doğruluğuna, türüne ve miktarına bakar ve sizi bu kriterlere göre arama sonuçlarında listeler.

Dış sitelerden backlink alırken dikkat edilmesi gereken bazı kriterler vardır. Backlink alma söz konusu olduğunda sitenin değeri, sitenin daha önce bağlantı verdiği web siteleri, sitenin aldığı backlinkler ve sitenin içeriği bu kriterlerdir. Aynı zamanda sitenin kullanıcılar açısından kullanım kolaylığı, arama motorları tarafından daha önce ceza almamış olması ve link alma yöntemi de diğer kriterlerdir.

Bir siteden geri bağlantı alırken, metinden geri bağlantı alıyorsanız, bir anahtar kelime, bir ana etki alanı ve anahtar kelimenin çalıştığı sayfa için bir açılış URL si almak en iyisidir.

Sitemin SEO Performansını Nasıl Ölçerim?

Sitenizin SEO performansını ölçmek için yararlanabileceğiniz birçok farklı araç günümüzde aktif olarak kullanılmaktadır. Bu araçlar genellikle gelişmiş yazılımlar olarak bilinmekte ve birçoğu günümüzde aktif lisanslar ile birlikte kullanılmaktadır. Bu araçların başında Ahrefs, Semrush, Screaming frog gibi aracı yazılımlardır. Sitenizde var olan SEO performansını ölçmek için bu aracı programlardan elde edebileceğiniz hata durumu ve yüzdesine doğrudan bakabilirsiniz. SEO performansı ölçülürken anahtar kelimeleriniz ve anahtar kelimelerinizin kaçıncı sırada olduğuna bakılır. Bu aşamadan sonra sitenizin arama motorlarında var olan indeks sayıları ve gerçek sayfa sayılarınız karşılaştırılmaktadır. Son kriter olarak sitenize aldığınız dış bağlantıların spam score, domain kalitesi gibi kriterler karşılaştırılarak ortaya bir performans skoru çıkmaktadır.

SEO Uzmanı Kime Denir?

SEO uzmanı olarak görev yapan kişiler bir web sitesinin ziyaretçilerinin artması, arama motorlarında var olan sıralamaların üst sıralarda yer alması için teknik, stratejik taktiklerin belirlenmesine rol oynar. Günümüzde dijital çağa ayak uydurmanın önemli bir hale geldiği günümüzde İzmir SEO ajansı etkili bir rol oynamaktadır.